top of page
  • Фото автораUnited Ukraine

Розвідки різних країн відстежують можливу допомогу рф з боку інших режимів – Антон Кучухідзе


Коло держав, що здійснюють військову підтримку терористичного режиму в рф, обмежується кількома іншими терористичними державами або авторитарними режимами, а партнери України системно відстежують можливі сценарії військової співпраці з росією. Про це політолог-міжнародник, співзасновник Аналітичного центру «Об’єднана Україна» Антон Кучухідзе повідомив в коментарі для телеканалу «Прямий».


«Окрім терористичних режимів на зразок Ірану, Північної Кореї, Сирії та Білорусі у військовому сенсі зараз партнерів у рашистів немає, інакше ми б про це знали, тому що військові розвідки передових країн світу уважно відстежують це питання. Це, насамперед стосується Китаю. Зважаючи на те, що він визнаний Сполученими Штатами головним суперником за глобальне лідерство на найближчі 10-15 років, У США миттєво дізнаються про допомогу рф з боку Китаю, навіть в частині товарів подвійного призначення», – зазначив політолог.


Він також висловив переконання в тому, що військова підтримка України з боку міжнародних партнерів є продовженням низки стратегічних рішень і триватиме до прийнятного для української держави результату, незалежно від намірів терористичного режиму в рф.


«Після того, як Збройні сили України почали на полі бою перегравати та перемагати рашистів, довіра до України як до військового суб’єкта суттєво зросла, тому сьогодні ми бачимо фіналізацію багатьох рішень, які починали вивчатись ще в березні 2022 року. Наразі у мене є враження, що ніяких заборон на поставки озброєння для України існувати не може, все буде поставлятись, тому що те, що роблять рашисти, не вписується в жоден з варіантів майбутнього Європи. Ключовою в цьому плані була заява держав G7 про безстроковість військової, політичної, економічної та гуманітарної підтримки України. Тобто буде робитись все, що потрібно для перемоги України. Що стосується використання різних типів озброєнь, то Україна в цій війні завжди була суб’єктна, і приймала рішення про проведення тих чи інших операцій самостійно» – зауважив Антон Кучухідзе.


Джерело: «Прямий»

40 переглядів0 коментарів
bottom of page